همه تاجران حرفه ای در حوزه واردات چوب از تعرفه گمرکی چوب راش به خوبی آگاه هستند و دلیل آن ، اهمیت ویژه این جنس از چوب است. حال برای اینکه اهمیت چوب راش و در نتیجه تعرفه آن برای ورود به کشور را توضیح دهیم ، ابتدا باید شما را با اهمیت واردات چوب آشنا کنیم. بنابراین به سوالاتی از این دست پاسخ خواهیم داد : دلیل اینکه تاجرهای زیادی به این کار رو می آورند چیست؟ و آیا سود کافی وجود دارد؟ آیا آسان تر نیست که به جای خرید چوب از خارج کشور و مخارج خرید آن و ورود این محصول به کشور، آن را از داخل کشور تهیه کنیم؟ به زبان دیگر آیا پرداخت تعرفه گمرکی چوب راش و گذراندن آن از مرزهای کشور کار سودآوری است؟
مقدمه ای بر موضوع تعرفه گمرکی چوب راش
برای اینکه اهمیت این موضوع را درک کنید ، ابتدا به اطراف خود نگاهی بیندازید. هر کجا که حضور دارید. در خانه مبل ها را می بینید ، درهایی که از چوب های مختلف ساخته شده اند ، شما ظروف خود را در کابینت هایی نگهداری می کنید که بیشتر آن ها جنس چوبی دارند. کمدها ، میز ها و تمام وسایل دیگری که در هر کجا قرار دارد. و این قانون فقط برای خانه حکمفرما نیست. مثلا در پارک شما می توانید نیمکت ها را ببینید.
واقعیت این است که همه این وسایل چوبی از راش نیستند و تعرفه گمرکی چوب راش برای همه این وسایل لازم نیست اما این مسئله نیز حقیقت دارد که شما به هر کجا نگاه کنید ، حتما وسایل چوبی می بینید و این ثابت می کند که چقدر جامعه ما نیاز به چوب و وسایل ساخته شده از چوب دارد. حال باید بدانید که ایران سطح جنگلی انبوهی ندارد و تولید چوب بسیار کمتر از سطح مورد نیاز جامعه است. از طرفی بعضی درخت ها و چوب آن ها در کشور ما وجود ندارند. حقیقت ساده ای وجود دارد که هر محیط و آب و هوایی برای رشد نوعی خاص از درخت و گیاه مناسب است که ما را به این وامی دارد که چوب های لازم از جمله راش را از مناطق خاصی در اقصی نقاط جهان وارد کنیم و باعث می شود که بحث تعرفه گمرکی چوب راش اهمیت پیدا کند.
از طرف دیگر چوب راش ارزش زیادی دارد. این چوب ، محکم و قدرتمند است و در حین حال منعطف بوده و سختی یا زبری زیادی نشان نمی دهد. این چوب در ایران و کشورهای همسایه رشد می کند که به این معنی است که سریع تر در دسترس قرار می گیرد. همه این دلایل باعث می شود که چوب راش اهمیت زیادی در صنعت وسایل خانگی داشته باشد و به همین دلیل وارد کردن آن به بازار کمک شایانی می کند و متقاضی های استفاده از این چوب را راضی نگه می دارد.
سایز و اندازه چوب راش در تعرفه آن دخالت دارد.
تعرفه گمرکی چوب راش برای ورود به بازار ایران
ما برای مبحث چوب و واردات آن توضیحاتی ارائه کردیم و توضیح دادیم چرا و چطور این تجارت به یکی از تجارت های سودآور و پر اهمیت کشور تبدیل شده است و نشان دادیم که پرداختن به این تجارت می تواند از جمله تجارت های موفق باشد. حال باید به مبحث وارد کردن و خارج کردن این چوب از گمرک بپردازیم که ما را به سمت بیان تعرفه گمرکی چوب راش سوق می دهد.
روال معمول کار در گمرک به این نحو است که تاجر بعد از خرید کالا از شرکت همتا در کشور مبدا ، بار خود را به انبار گمرک می سپارد و بعد از کامل کردن مدارک و تایید شدن بار از طرف کارشناس و متخصص گمرک بار خود را تحویل می گیرد اما در این قسمت تاجر باید برای خارج کردن بار خود ، هزینه هایی را به گمرک پرداخت کند.
یکی از هزینه های نامبرده شده ، تعرفه گمرکی چوب راش است.
تعرفه گمرکی را می توانید نوعی از مالیات در نظر بگیرید. حداقل بخشی از آن را اینطور در نظر بگیرید. مثلا شما تاجر چوب هستید و می خواهید چوب راش را وارد مرزهای ایران کنید. برای این کار باید آن را از گمرک بگذرانید. در گمرک بار شما بارگیری شده ، در انبار امن نگه داشته می شود ، کارشناسی آن را بررسی می کند و غیره. از طرفی باید مقدار مشخصی حقوق که از طرف دولت و از قبل تعیین شده را به گمرک بپردازید تا بتوانید چوب راش را از مرزهای ایران عبور دهید. به همه ی این هزینه ها که از قبل مشخص شده، تعرفه گمرکی می گویند.
برای یاد گرفتن تعرفه چوب راش بهتر است به کتاب تعرفه ها مراجعه کنید.
مثلا تعرفه گمرکی چوب راش را در نظر بگیرید. شما می خواهید دو تن چوب راش را از گمرک بگذرانید. تعرفه بیان می کند که برای نگه داری و کارشناسی و اجازه عبور این مقدار چوب راش ، تاجر باید مقدار ایکس دلار را به گمرک پرداخت کند تا بتواند چوب راش خود را آزاد کند.
چوب ها انواع خیلی زیادی دارند. کاج ، راش و غیره. ما تعرفه گمرکی چوب راش را در نظر داریم ولی موارد دیگری نیز وجود دارد که این تعرفه را تحت تاثیر قرار می دهد. مثلا اندازه ، طول و ضخامت چوب ، مقدار زیادی در این باره تاثیر دارد. یکی از چوب های راشی که شاید با آن آشنا باشید ، مدلی است که در کشور مبدا بریده شده و در اندازه های معین و میزان ضخامتی زیادتر از شش میلی متر است. کد تعرفه این چوب راش شماره ۴۴۰۷۹۲۰ است و تفاوت زیادی با انواع دیگر چوب ها دارد.
به طور کلی تعداد خیلی زیادی چوب ها با جنس ها ، اندازه ها و ضخامت های متفاوت وجود دارد. حتی می توان این طور بیان کرد که هزاران تعرفه برای چوب ها وجود دارد و تعرفه گمرکی چوب راش نیز از همین موارد است. برای اینکه کامل و واضح از همه این تعرفه ها آگاه شوید بهتر است کتاب تعرفه ها را مطالعه کنید. فصل ۴۴ این کتاب مرتبط با انواع چوب است و دقیقا توضیح داده است که هر کدام چه تعرفه ای دارد.
اگر کتاب تعرفه ها را در دسترس خود ندارید یا دوست دارید به طور دقیق تر از تعرفه گمرکی چوب راش و نحوه ترخیص آن اطلاعات داشته باشید ، می توانید با کارشناس های آوات تماس برقرار کنید.
مقاله مرتبط: تعرفه ی گمرکی واردات چوب