از روزهای قدیم تاجران کالاها و وسایلی که در شهر و کشور دیگری محبوبیت داشتند را جابه جا کرده و با فروش این کالاهای محبوب ، سود کافی به دست می آورند. با گذشت زمان و شناخت کشورهای بیشتر و ارتباط تاجران با یکدیگر در سراسر جهان و افزایش اهمیت کیفیت کالا و حقوق مشتری ها ، لزوم وجود یک مسیر مطمئن و راه ارتباطی بین تاجران در هر گوشه دنیا بیشتر دیده شد. به همین دلیل با گذشت روزها و سال ها شرکت هایی پدید آمدند که وظیفه جابه جایی کالاها را در سطح جهانی به عهده گرفتند. در ادامه به بررسی دلیل توسعه شرکت های حمل و نقل بین المللی در دنیا خواهیم پرداخت.
روش های مورد استفاده شرکت های حمل و نقل بین المللی
روش کمتر دیده شده؛ هوایی
هواپیماها هزینه بالایی برای جابه جایی بار دریافت می کنند که مشکل اصلی این حمل و نقل محسوب می شود چون معمولا شرکت های تجاری و بازرگانی کوچک نمی توانند از عهده هزینه های حمل یک هواپیما برای ارسال یا دریافت محموله خود برآیند. اما بزرگترین مزیت این روش ارسال محموله یعنی سرعت در انجام کارها و دریافت سریع کالاها است که در مواقع زیادی به بازرگان کمک می کند. به خصوص در زمان هایی که محموله ای با حجم یا وزن بیش از اندازه سنگین در دستور کار شرکت های حمل و نقل بین المللی قرار دارد ، به بازرگان ها توصیه می شود که از راه هوایی استقبال کنند.
البته زمان هایی که فاصله بین مقصد و مبدا بیش از حد باشد مثل فاصله بین دو قاره ، استفاده از روش هوایی عاقلانه ترین روش انتقال محموله تجاری مورد نظر می باشد.
البته در روش های دیگر حمل و نقل محموله های تجاری هم می توان سرعت یا بار زیاد و سنگین را مد نظر قرار داد ولی هر دو این ویژگی ها با هم ، فقط به وسیله هواپیما امکان پذیر خواهد.
تاجران در کمتر مواقع از راه هوایی استفاده می کنند تا بار خود را منتقل کنند.
راه دریا، طولانی ولی محبوب بین شرکت های حمل و نقل بین المللی و تجار
فاصله های طولانی و بارهای سنگین و یا دارای حجم زیاد از جمله مواردی بود که گفتیم برای جابه جایی آن ها هواپیما توصیه می شود اما همین طور اشاره کردیم که با وجود آسان و سریع بودن کار، هزینه های این روش لیست بلند بالایی خواهد بود و هر شرکتی توانایی پرداخت هزینه انتقال هوایی کالا را نخواهد داشت، بهترین روش جایگزین و مشابه ترین روش برای کسانی که می خواهد انتقال کالای تجاری را با روشی ارزان تر امتحان کنند، اقیانوس و دریا است.
کشتی ها و لنج های باری هم به اندازه هواپیما می توانند بارهای سنگین را تحمل کنند و به سادگی بارهایی با حجم بالا را از جایی به جای دیگر برسانند. البته شرکت های حمل و نقل بین المللی که راه های آبی استفاده می کنند، برای تحویل محموله خود نیاز به زمان طولانی تری دارند به خصوص برای انتقال از یک گوشه دنیا به گوشه دیگر آن ، تاجر باید صبر و تحمل بالایی داشته و کالای درخواستی خود را از چندین ماه قبل تر سفارش دهد ولی برای فواصل کمتر مثل فاصله بین دو کشور همسایه یا حتی دو کشور در یک قاره مثل ایران و چین ، انتخاب خیلی خوبی است. در حال حاضر این روش به دلیل این مزایا یعنی انتقال کالا در حجم زیاد و وزن بالا و همینطور قیمت به نسبت ارزان تر از راه هوایی ، محبوب ترین روش برای حمل و نقل محموله های تجاری می باشد.
شرکت های حمل و نقل از راه های مختلفی به انتقال محصولات می پردازند.
روش های جاده ای و ریلی
شرکت های حمل و نقل بین المللی انتقال محموله تجاری از راه زمین را به دو صورت جاده ای و ریلی انجام می دهند. روش جاده ای و استفاده از کامیون برای انتقال محموله ارزان ترین روش ممکن است ولی محدودیت زمانی و حجمی که برای انتقال کالا به وجود می آورد به شدت بالا است. در روش جاده ای زمان خیلی زیادی طول می کشد تا راننده بتواند محصول تجاری مورد نظر را به مقصد تحویل دهد. ناگفته نماند که امنیت این روش هم می تواند کمتر باشد. به خصوص در راه های طولانی و ناشناخته، خطرات زیادی می تواند در راه راننده ماشین باری قرار بگیرد که راننده برای آن آمادگی نداشته باشد.
از مشکلات دیگری که شرکت های حمل و نقل بین المللی در روش جاده ای با با آن روبه رو می شوند، مقدار باری است که می توانند از جایی به جای دیگر ببرند. البته در صورت نیاز و داشتن قرارداد با یک شرکت حمل و نقل بزرگ می توانید تعداد کامیون های بار خود را افزایش دهید که اولا در زمان هایی که بار سنگین باشد چندان کارساز نیست و دوما باعث افزایش مخارج برای تاجر می شود.
اگر جمع بندی کلی نسبت به روش جاده ای داشته باشیم ، می توان بیان کرد که این روش برای جابه جایی بار بین دو کشور با مرز مشترک زمینی بهترین روش است اما اگر بین دو کشور مرز آبی قرار دارد ، معمولا راه دریا مناسب تر خواهد بود.
شرکت های حمل و نقل از روش جاده ای برای انتقال محصولات در فواصل کوتاه تر استفاده می کنند.
روش زمینی دیگری که شرکت های حمل و نقل بین المللی استفاده می کنند ، استفاده از قطار و ریل برای جابه جایی محموله است. این روش بسیار کمتر از روش های دیگر استفاده می شود چون قطارها محدودیت زیادی دارند. قیمت آن ها برای جابه جایی بار بالا بوده و به دلیل جای کمی که در کابین های هر قطار وجود دارد، تاجر نمی تواند انتظار داشته باشد که بار زیادی را به این وسیله جابه جا کند. البته این روش سریع و مطمئن است و می توان ادعا کرد به نسبت دیگر روش ها امنیت بالاتری برای کار خواهد داشت.
روش های مختلط برای رساندن محموله تجاری
شرکت های حمل و نقل بین المللی ملزم به استفاده از یک روش خاص برای تحویل محموله تجاری نیستند و در صورت لزوم می توانند روش های مختلف را با هم میکس کرده تا محموله راحت تر به مقصد برسد. به طور مثال اگر کالایی برای رسیدن به کشور مقصد نتواند تمام راه را از طریق دریا طی کند، ممکن است تاجر و شرکت حمل و نقل تصمیم بگیرند برای نیمی از راه آن را به شکل هوایی بفرستند. یا برای مکان های دورافتاده ، استفاده از روش های مخلوط امری عادی است.
مقاله پیشنهادی: استعلام قیمت و هزینه حمل و نقل کالا