سیب درختی ایرانی به کشورهای زیادی از جمله پاکستان ، هند ، عمان ، عراق و افغانستان صادر می شود. این نوع سیب در کشور ایران بسیار با کیفیت و در مقدار زیاد تولید می شود و در نتیجه برای تاجرهای ایرانی موقعیت خوبی ایجاد می کند تا با شناسایی کشورهایی که بازار آن ها پتانسیل فروش سیب درختی ایرانی را دارد ، به صادرات این محصول بپردازند. صادرات سیب درختی به افغانستان هم مثل سایر کشورهایی که این محصول ایرانی را وارد می کنند مزیت ها ، ریسک ها و نکات منفی دارد که اگر تاجر با دقت و برنامه ریزی صحیح به صادرات سیب درختی اقدام کند ، می تواند سود خوبی به دست آورد.
سیب درختی ایرانی در افغانستان کالای پر طرفداری است و فروش بالایی دارد طوری که در بسیاری مواقع تاجران افغانی به ایران سفر کرده و شخصا اقدام به خرید سیب درختی از باغ های ایران می کنند.
در واقع از بین تمام کشورهایی که صادرات سیب درختی به افغانستان دارند ، کشور ایران رتبه اول را دارد که این نشانی از کیفیت و محبوبیت سیب درختی تولید شده در کشور ما است.
برای شروع کردن این تجارت ، یعنی ارسال سیب درختی به کشور افغانستان باید نکات زیادی را در نظر گرفت و موقعیت های زیادی را شناسایی کرد تا در این راه موفق شد.
نکاتی که برای صادرات سیب به افغانستان باید در نظر داشته باشید.
اطلاع از وضعیت کشور مقصد ، چه از نظر سیاسی و چه از نظر اقتصادی و همین طور درک شرایط بازاری آن از جمله مواردی است که یک تاجر بین المللی باید داشته باشد. اگر به محیط هدف خود وقوف کامل نداشته باشید ممکن است با عامل پیچیده یا ناگهانی رو به رو شوید که باعث سردرگمی و ضرر شود.
در سال های گذشته کشور افغانستان از نظر سیاسی و تجاری رشد خوبی داشته و توانسته به مقدار قابل توجهی از هرج و مرج های ناشی از جنگ فاصله بگیرد که باعث شده تا صادرات سیب درختی به افغانستان ، آسان تر شود و امنیت بیشتری برای معاملات بین المللی ایجاد شود.
از طرفی در این کشور پیشرفت تکنولوژی بسیار کم دیده می شود و صنعت در این کشور عقب تر از سایر کشورها است که اهمیت تجارت با کشورهای دیر را بالا می برد و ایران چون در فاصله کمی از افغانستان قرار دارد یکی از داوطلب های قوی برای صادرات میوه از جمله سیب درختی به این کشور است.
باید این نکته را هم در نظر داشت که برای صادرات سیب درختی به افغانستان نیازی به مترجم نیست و تاجر می تواند شخصا و به طور مستقیم با تاجر مورد قرارداد خود صحبت کند. داشتن زبان مشترک کمک زیادی به تجار ایرانی می کند و صادرات را برای آن ها آسان تر می کند.
تا این قسمت در مورد سوددهی این تجارت یعنی ارسال سیب درختی به کشور افغانستان تئضیحاتی دادیم و نشان دادیم که این تجارت ظرفیت زیادی برای موفقیت و سوددهی دارد. حال باید به شما خاطرنشان کنیم که فرستنده محصول مسئولیت زیادی دارد و حتی با وجود ظرفیت بالای صادرات سیب درختی به افغانستان ، اگر تاجر نتواند بایدهای این کار را فراهم کند ، مدت زیادی طول نمی کشد که سرمایه خود را از دست بدهد. برای اینکه به طور دقیق بدانید چه اقداماتی لازم است تا فروش خود را تضمین کنید ، بهتر است شخصی را که با چگونگی و نحوه کار آشنا است را در سمت خود داشته باشید. این کار خیلی آسان تر از این است که بخواهید با آزمون و خطا واقعیت های سخت این تجارت را متوجه شوید. اما به طور کلی می توانید در این مقاله با چند نکته مهم کار آشنا شوید.
قاعدتا مرحله اولیه برای صادرات سیب درختی به افغانستان ، فهم اوضاع کشور و اقتصاد و بازار آن است. مرحله بعدی اطمینان از تحویل محصول با کیفیت در زمان قرارداد است. اگر شما نزد شرکای تجاری خود اعتبار نداشته باشید و شما و شرکت شما با محصولات خراب و بدون برنامه شناخته شوید ، در مدت کوتاهی عمر تجارت شما به پایان خواهد رسید و در نتیجه نه تنها به نتیجه دلخواه خود نخواهید رسید بلکه به آن نزدیک هم نمی شوید.
برای این کار باید به طور دقیق به میوه چینی ، بسته بندی و حمل آن نظارت کنید تا در حین کار مشکلی ایجاد نشود. همین طور برای صادرات سیب درختی به افغانستان باید بسته بندی کار را هم در نظر بگیرید.
در این میان با وجود اینکه هزینه هایی که برای تهیه سیب های درختی و ارسال آن ها صرف کرده اید ، اهمیت دارند ، اما همین طور قیمت سیب های درختی در کشور افغانستان. قیمت سیب های درختی فرآورده در کشور ما بسیار پایین است و این حتی به تاجران افغان اجازه می دهد که بعد از خرید آن ، اقدام به صادرات کنند. یعنی آن ها می توانند واسطه باشند و در جای دیگری محصول را بفروشند.
صادرات سیب درختی به افغانستان به دلایل زیر ارزان تمام می شود :
ایران و افغانستان با هم مرز دارند. یعنی به هم چسبیده و برای بردن سیب درختی از یکی از شهرهای ایران به افغانستان ، نیازی به طی کردن فاصله زیاد نیست و در نتیجه هزینه کمتری برای حمل میوه ها لازم است و ما می دانیم که هزینه های صرف شده در جا به جایی میوه ، تاثیر مستقیم در قیمت فروش آن دارد.
از طرفی ما می دانیم که هر چقدر روابط دو کشور بهتر باشد تعرفه گمرکی هم برای کشور مبدا کمتر است.
مثلا برای صادرات سیب درختی به افغانستان چون بین ایران و افغانستان صلح و دوستی وجود دارد ، تاجرها برای وارد کردن سیب درختی به افغانستان ، هزینه زیادی را خرج گمرک و آزاد کردن بار سیب درختی از گمرک نمی کنند. این به معنای کم شدن هزینه کلی تجارت و سود تاجر افغان می باشد که او را به معاملات بیشتر با ایران ترغیب می کند و به این طریق تاجران هر دو کشور سود زیادی خواهند داشت.
آگاهی از جزئیات مربوط به صادرات سیب درختی به افغانستان به شما کمک می کند تا کار خود را بهتر انجام دهید.
مقاله مرتبط: صادرات سیب درختی به روسیه