صادرات و واردات یک محصول به کشور همیشه به علت تفاوت تقاضا و تولید نیست و گاهی دلایل اقتصادی و سیاسی دیگری نیز در میان است. اگرچه کشور ما برای کشت بسیاری از محصولات کشاورزی شرایط آب و هوایی مساعدی دارد زیرا کشوری با اقلیمهای متفاوت است اما گاهاً نیاز به واردات میشود. یکی از محصولاتی که واردات آن به ایران طرفداران زیادی دارد، واردات پیاز است که در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم. اگر شما هم به دنبال واردات پیاز به ایران در سریعترین زمان ممکن و با کمترین هزینه هستید، کافی ست با کارشناسان ما در بازرگانی آوات تماس بگیرید.
دلایل نیاز به واردات پیاز به ایران
پیاز به شرایط آب و هوایی و خاک خاصی برای رشد نیاز دارد و میتواند در یک رنج دمایی ۲۰ الی ۲۵ درجه و آب و هوای معتدل رشد کند که بخش زیادی از کشور ما را شامل میشود. بسیاری از استانهای جنوبی از جمله هرمزگان و کرمان بعضی از مرغوبترین پیازهای ایرانی را کشت میکند. کیفیت محصولات تولیدی در کشور منجر به افزایش تقاضا برای صادرات آن شده است.
با وجود آنکه صادرات محصولات کشاورزی صنعت پررونقی ست اما گاهی از حد خارج شده و منجر به کاهش یک محصول در کشور میشود که متناوباً قیمتها را دچار افزایش میکند. در چنین مواقعی برای کنترل خروج محصول، عوارض صادرات زیاد میشود تا صادرات پیاز کمتر انجام شود. این اتفاقی ست که در مورد پیاز در سالهای اخیر افتاده است.
متاسفانه به همین دلیل کشاورزان شروع به کاشت محصول کمتری کردند ک باعث شد محصول در کشور کم شده و قیمت آن افزایش یابد. اینجا بود که دولت برای کنترل قیمت پیاز مجبور به واردات پیاز شد. این کار تا حدی منجر به تعدیل قیمتها و رفع مشکل کمبود محصول شد.
کشورهای مناسب برای واردات پیاز
بیشترین پیاز دنیا در کشور چین کشت میشود و بعد از آن کشورهای هند، آمریکا و پاکستان و ترکیه قرار دارند. از آنجایی که فساد و خراب شدن پیاز در طول حمل و نقل بسیار محتمل است، باید آن را از نزدیکترین مقصدهای ممکن وارد کنید. از این رو بیشترین واردات پیاز به ایران از کشورهای پاکستان، هند و ترکیه انجام میشود که نه تنها کیفیت بالایی دارند، بلکه قیمت تمام شدهی آنها نیز کمتر خواهد بود.
فاکتورهای مهم درباره واردات پیاز به ایران
اگر قصد واردات پیاز به ایران را دارید باید به نکات زیر توجه داشته باشید.
- از نیاز بازار مطمئن شوید. همیشه زمان خوبی برای ارسال کالاهای وارداتی و صادراتی نیست. توجه به نیاز جامعه اهمیت زیادی دارد. زمانی که پیاز به اندازهی کافی و با قیمت مناسب در کشور تولید شود، واردات با شکست روبه رو میشود.
- شرایط نگهداری محصول را داشته باشید. پیاز از جمله تره باری ست که خیلی سریع فاسد میشود و از این رو باید قبل از ترخیصش از گمرک به دنبال مکانی مناسب برای نگهداری و ذخیرهی آن باشید. محیط مرطوب و تیره بدترین شرایط برای نگهداری پیاز است زیرا نه تنها سریع فاسد میشد، بلکه باعث جوانه زدنش میشود. محیط باید خشک باشد و گرمای مناسب (نه زیاد و نه کم) داشته باشد.
- یکی دیگر از نکاتی که باید قبل از واردات پیاز به ایران در نظر داشته باشید پیدا کردن خریدار مناسب است. شما باید ابتدا مطمئن شوید که یک خریدار خوب دارید و با او یک قرارداد معتبر ببندید.
- قیمت گذاری مناسب اهمیت زیادی در صادرات و واردات دارد که در ادامه در مورد پیدا کردن قیمت مناسب بیشتر توضیح خواهیم داد.
- وقتی چند تن پیاز وارد میکنید باید سریعاً به فکر انتقال آن به دست مصرف کننده باشید. برای این کار به ماشینهای مناسب برای حمل و نقل نیاز دارید. شرایط حمل و نقل باید به گونهای باشد که اولاً به محصول آسیب فیزیکی وارد نشود ثانیاً شرایط دمایی آن به گونهای باشد که محصول دچار فساد یا جوانه زنی نشود. بهتر است قبل از وارد کردن محصول با یک شرکت حمل و نقلی مناسب که شرایط حمل پیاز را دارد قرارداد ببندید.
قیمت گذاری روی محصولات
وقتی قصد واردات پیاز به ایران را دارید باید قیمت گذاری صحیح انجام دهید. برای آنکه سود کنید قیمت نهایی فروش شما در بازار باید از قیمتی که جهاد کشاورزی یا هند برای محصولات داخلی تعیین کرده است کمتر باشد در غیر این صورت دلیلی ندارد که مشتری از شما خرید کند. برای تعیین یک قیمت منطقی باید نکات زیر را در نظر داشته باشید:
قیمت اصلی محصول: به هر نسبت که بخواهید محصول با کیفیتتری خرید کنید، باید قیمت بیشتری نیز بپردازید. با این حال در مورد واردات پیاز به ایران کیفیت اهمیت زیادی دارد زیرا هم نظر مشتری را جلب میکند و هم پیاز کیفیت در طول حمل و نقل کمتر دچار آسیب میشود. پیازی که خود در آستانهی خراب شدن است در همان ابتدای واردات غیرقابل مصرف میشود.
شرایط حمل محصول: شرایط و شرکتی که برای حمل و نقل با آنها قرارداد میبندید نیز بر کیفیت نهایی محصول موثراند. بعضی شرکتها با شرایط بسیار ایدهآلی بار را حمل میکنند و در مقابل هزینهی بالایی نیز دریافت میکنند که بر قیمت نهایی موثر است. باید یک تعادل منطقی بین شرایط حمل و قیمت آن پیدا کنید.
هزینههای خدماتی: بسیاری از افرادی که در امر صادرات و واردات هستند محصول خود را بیمه میکنند که به عنوان یک هزینه بر قیمت نهایی محصول موثر است.
فاصله از کشور وارد کننده: هر چه فاصلهی مبدا تا مقصد بیشتر باشد، شما هزینهی بیشتری برای واردات پرداخت میکنید و در نتیجه قیمت نهایی افزایش مییابد.
هزینهی انبار: نگهداری محصول تا زمان فروش نیز هزینهبردار است.
هزینههای گمرکی: که سالانه پرداخت شده و بسته به نوع و تناژ محصول متغیراند.
تعیین قیمت نهایی منطقی کار دشواری ست و به بررسیهای زیادی نیاز دارد. از این رو ما پیشنهاد میکنیم از کارشناسان حرفهای در این حوزه کمک بگیرید.
از بازرگانی آوات برای واردات کمک بگیرید
واردات پیاز به ایران و دیگر محصول شرایط و قوانین خاص خود را دارد. همانطور که میدانید پروسههای ترخیص گمرکی میتوانند زمانبر باشند و اگر با آنها ناآشنا باشید این فرایند میتواند حتی طولانیتر باشد. گاهی نداشتن مدارک کافی باعث معطل ماندن بار در گمرک و خراب شدنش میشود. همچنین واردات مواد غذایی به الزامات بهداشتی خود نیاز دارد که باید رعایت شود. اگر به تازگی به این حوزه ورود کردهاید به مشاوری معتبر و باسابقه نیاز دارید تا شما را در طول مسیر راهنمایی کنند.
ما در بازرگانی آوات آمادهی خدمت رسانی در زمینهی کلیهی امور صادراتی و وارداتی هستیم. جدا از اینکه میتوانیم اطلاعات بسیار مفیدی در مورد شرایط بازار در اختیار شما قرار دهیم، میتوانیم به شما کمک کنیم بار خود را در سریعترین زمان ممکن از گمرک ترخیص کرده و به دست مشتری برسانید. کافی ست با ما تماس بگیرید.