صادرات و واردات

چرا واردات گوشت از مغولستان ؟

واردات گوشت از مغولستان

تغذیه یکی از مهم ترین بحث های موجود در جامعه است و دولت و مردم تمام تلاش خود را می کنند که کشور از نظر مواد غذایی بی نیاز باشد. و جایی که تولید داخلی غذا کافی نباشد، ورود آن از کشورهای دیگر انجام می شود. یکی از این موارد گوشت است که به علت اسلامی بودن کشور ما، ورود گوشت فقط از کشورها و کارخانه هایی انجام می شود که ذبح اسلامی را تضمین کنند. مغولستان یکی از کشورهایی است که تولید گوشت زیادی تولید می کند و در حال حاضر دارای کارخانه هایی با خط تولید گوشت حلال است. در نتیجه واردات گوشت از مغولستان در دستور کار تجار ایرانی قرار دارد تا کمبود مواد گوشتی در ایران جبران شود.

مشکلات موجود در راه واردات گوشت از مغولستان

هر چند مجوزهای خرید و فروش گوشت حلال بین دو کشور صادر شده است، هنوز مشکلات زیادی روبروی واردکنندگان گوشت قرار دارد. آن ها باید مسائل زیادی را حل کنند. در غیر این صورت گمرک اجازه ورود به گوشت را نمی دهد. این اتفاق در واردات گوشت چند سال قبل اتفاق افتاده است. بطوریکه در سال های قبل سیصد و بیست تن گوشت اجازه ترخیص پیدا نکرد و در نهایت تصمیم به پودر کردن آن گرفتند تا بتوانند آن را در حوزه های دیگری استفاده کنند.

واردات گوشت از مغولستان

مشکل اول: کرونا و مشکلات بهداشتی: در هر حالتی ورود محصولات غذایی به کشور شامل پروتکل های زیادی می شود. اما در حال حاضر واردات گوشت از مغولستان حساسیت های بیشتری نسبت به قبل ایجاد می کند و دلیل اصلی آن بیماری همه گیر کرونا است. وجود این ویروس باعث ایجاد محدودیت های بیشتری برای واردات گوشت شده است.

مشکل دوم: مشکل اصلی واردات گوشت به ایران، عدم وجود ذبح اسلامی است. ایران فقط در صورتی گوشت را از کشورهای دیگر تحویل می گیرد که ذبح کننده، فردی مسلمان باشد و ذبح را مطابق آموزش های اسلامی انجام دهد. که این مسئله باعث می شود فقط تعداد محدودی از شرکت ها صلاحیت ارسال گوشت برای ما را داشته باشند.

مشکل سوم: تکنولوژی کشتن دام: ایران برای واردات گوشت از مغولستان از طرف مقابل خود می خواهد تا از تکنولوژی های روز دنیا برای فرآوری گوشت استفاده کنند.

نحوه واردات گوشت از مغولستان

کشور مغولستان از دو راه زمین و هوا با ما در ارتباط است. البته به این دلیل که این دو کشور به هم نزدیک نیستند، استفاده از راه زمینی برای واردات گوشت، به طور متوسط چهارده روز طول می کشد. البته در این روش از ماشین های باری مجهز استفاده می شود و تجهیزات سرمازا از گوشت نگهداری می کنند.

استفاده از راه زمینی برای واردات گوشت از مغولستان، به طور متوسط چهارده روز طول می کشد.

دلیل اینکه تاجران ترجیح می دهند گوشت را از طریق کامیون به اینجا بفرستند، مسائل مالی است. با یک برنامه ریزی دقیق می توانند مسئله زمانی را حل کنند و تجهیزات سرمازا باعث سالم ماندن گوشت می شود. و علاوه بر این هزینه ارسال گوشت با کامیون بسیار کمتر خواهد بود.

فاکتورهای اساسی واردات گوشت از مغولستان

۱ – بهداشت: مسئله بهداشت در واردات همه مواد غذایی یک مسئله پررنگ است و این موضوع فقط شامل مجوزهای مختلف نیست. گوشت مورد نظر باید از قرنطینه گذشته باشد و بسته بندی مناسبی داشته باشد.

هر چند برای اینکه یک بسته بندی استاندارد باشد، چندین فاکتور مهم باید در آن رعایت شود، اما به طور کلی این شرایط باید مهیا باشد تا گوشت بهداشتی باشد.

۲ – گمرک نسبت به ورود مواد غذایی مثل گوشت حساس بوده و از تاجر انتظار دارد که همه مدارک را به طور کامل ارائه دهد.

۳ – قیمت: اگر قیمت گذاری صحیح برای گوشت انجام شود، واردت گوشت از مغولستان می تواند به بهبود این بازار و قیمت های موجود کمک کند. برای پرداخت پول روشهای مختلفی پیش روی خود دارید. یکی از ساده‌ترینشان، ارسال حواله ست. اگر در مورد ارسال حواله، هر حواله‌ای چه حواله دلار به روسیه باشد یا حواله دلار به استرالیا و … با کارشناسان ما در آوات تماس بگیرید.

۴ – نگهداری: گوشت به سادگی و با وجود کمی گرما، گندیده شده و قابلیت استفاده خود را از دست می دهد. پس اولویت اول وارد کننده گوشت این است که از گوشت به طور دقیق نگهداری کند و مطمئن شود که با هر شرایطی فاسد نخواهد شد.

گوشت به سادگی و با وجود کمی گرما، گندیده شده و قابلیت استفاده خود را از دست می دهد.

اهمیت بسته بندی گوشت

فساد در گوشت باعث ایجاد مشکلات زیادی می شود و همین مسئله اهمیت بسته بندی گوشت را چندین برابر زیاد می کند. پس در اینجا ویژگی های مهم بسته بندی برای واردات گوشت از مغولستان را توضیح می دهیم.

۱ – بسته بندی گوشت باید کاملا پلمپ بوده و مشخصات خاصی را در بر داشته باشد. این مشخصات شامل تاریخ ها و مشخصات تولید کننده و سایر موارد کلیدی است. این موارد می تواند چیزی مثل استاندارد باشد.

۲ – ظاهر زیبا و محصور کننده ی بسته بندی گوشت یک نوع تبلیغ و جذب کننده مخاطب است. هر کس که بخواهد برای بار اول گوشت وارداتی را امتحان کند و هیچ پیش زمینه ای از آن نداشته باشد، به ظاهر بسته بندی آن گوشت توجه می کند و با توجه به ظاهر گوشت تصمیم می گیرد که آیا آن را خواهد خرید یا خیر.

البته این بسته بهتر است همزمان با ظاهر خوب، ساده هم باشد. پیچیدگی های زیاد در طراحی می تواند نتیجه عکس دهد.

۳ – حتما متوجه شدید که بسته های گوشت خاص هستند. این موضوع در واردات گوشت از مغولستان هم اهمیت دارد. چون بسته بندی گوشت توسط دستگاه های مدرن انجام می شود و این دستگاه ها باید توانایی پلمپ کامل بسته ها را داشته باشند، این بسته ها به شکل منعطف ساخته می شوند.

عدم انعطاف در این بسته بندی می تواند باعث نقص در بسته بندی و فساد گوشت شود.

۴ – تبخیر باعث از بین رفتن گوشت می شود و تنها چیزی که از این اتفاق جلوگیری می کند، بسته بندی سالم است. این بسته باید از موادی ساخته شده باشد که هیچ جزء سمی نداشته باشند و بتوانند سلامت گوشت را تضمین کنند. همینطور استحکام آن به سالم ماندن گوشت کمک می کند.

نکته مهم: واردات گوشت از مغولستان با وجود سودآور بودن، ریسک زیادی دارد. گوشت به راحتی فاسد می شود و در بسیاری موارد و با دلایل مختلف، گوشت از گمرک مرخص نمی شود. وجود ریسک های مختلف برای واردات گوشت، اهمیت بیمه برای بار گوشت را بالا می برد. بنابراین وارد کننده باید قبل از شروع انتقال گوشت، به آن بیمه اختصاص دهد تا در صورت اتفاق ناگهانی، بتواند سرمایه خود را نگه دارد.

 

Leave a comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *