آیا این سوال برایتان پیش آمده که شرکت بازرگانی چیست و یا چه عملکردی دارد؟ بسیاری در ذهن خود یک علامت تعجب در رابطه با نحوه ثبت و کار شرکت بازرگانی دارند که ما در این مقاله به تمامی سوالات شما پاسخ داده ایم.
شرکت های بازرگانی متعددی در سطح کشور ایران در حال فعالیت می باشند که هر یک خدمات متفاوتی ارائه داده و در زمینه های مختلف ارائه خدمات می نمایند. جهت ثبت شرکت بازرگانی مراحل مختلفی را باید طی نمایید.
داشتن یک شرکت بازرگانی موفق نیازمند به کار گیری افراد زبده و حرفه ای در این زمینه می باشد تا بتوانند تمامی امور را به خوبی مدیریت نموده و بهترین تصمیم را ارائه نمایند.
شرکت بازرگانی
شرکت های بازرگانی به شرکت هایی گفته می شود که در امور صادرات و واردات فعالیت نموده و در راستای تامین نیاز های مردم کشور قدم برمیدارند. البته نباید فراموش کرد که سود دهی این شرکت ها نیز بالا بوده و به همین دلیل بیشتر مورد توجه قرار می گیرند. باید در نظر داشته باشید که ثبت شرکت بازرگانی نیازمند داشتن شرایطی می باشد.
شرکت های بازرگانی کالاهایی را هدف قرار می دهند که تولید آنها در کشور کمتر است و مردم به آن احتیاج دارند اما کار شرکت بازرگانی تنها در این امر خلاصه نمی شود چرا که می توانند در تولید یک کالا در داخل کشور نیز دخالت کنند. این تولید اضافی به منظور صادرات بوده و منبع خوبی برای تامین اقتصادی خواهد بود.
در ابتدا لازم است با معنی صادرات و واردات تا حدودی آشنایی داشته باشید که در این راستا می توان گفت طبق لغتنامه صادرات به این معنی است که کالایی را از جایی به جای دیگر منتقل نمایید اما برای یک کشور به معنی خروج کالایی از کشور به کشور دیگر می باشد که از طریق گمرک منتقل می شود.
واردات نیز به عملی گفته می شود که کالایی که در داخل کشور تولید می شود از طریق تجارت به کشور خارجی صادر می شود. صادرات و واردات به دو بخش قطعی و موقت تقسیم می شوند.
همچنین طبق قوانین کالا های صادرات و واردات به ۳ بخش کالای مجاز، ممنوع و کالای مشروط تقسیم می شود که در ادامه توضیحات کاملی راجب هر یک ارائه کرده ایم:
– کالا های مجاز: صادرات و واردات این کالا ها مجاز بوده و هیچگونه ایراد قانونی نخواهد داشت و صادرات و واردات آنها نیازمند اخذ مجوز نمی باشد.
– کالا های مشروط: کالاهای مشروط به کالاهایی تلقی می شود که صادرات و واردات آنها نیازمند مجوز بوده و حتما باید جواز ترخیص کالا را در دست داشته باشید.
– کالاهای ممنوع: کالاهای ممنوع همانگونه که از نام آن پیداست صادر و وارد کردن آنها ممنوع و غیر قانونی می باشد که برای کشور ما معمولا کالاهای خلاف شرع و قوانین اسلامی را شامل می شود.
باید در نظر داشته باشید که هنگام عبور از مرز یک کشور زمانی که نیت عبور دادن کالای دولتی یا غیر دولتی داشته باشید باید به شرکت بازرگانی مراجعه نموده و مجوز عبور دریافت نمایید. همچنین چنانچه می خواهید به کار صادرات و واردات بپردازید می توانید کارت بازرگانی را از طریق مراکز بازرگانی دریافت نماید.
اگر می خواهید کارت بازرگانی خود را دریافت نمایید حتما قبل از آن سری به مراحل دریافت کارت بازرگانی بزنید.
انواع ثبت شرکت بازرگانی
در کشور ما ثبت شرکت های بازرگانی به ۷ نوع تقسیم می شود و هر یک از انواع آن نیازمند ارائه مدارک خاص و داشتن شرایط ویژه ای می باشد. در ادامه به این ۷ روش اشاره مختصری کرده ایم:
– شرکت سهامی که به دو نوع سهامی عام و سهامی خاص تقسیم می شود.
– شرکت با مسئولیت محدود
– شرکت تضامنی
– شرکت نسبی
– شرکت مختلط سهامی
– شرکت غیر مختلط سهامی
– شرکت تعاونی
موارد ذکر شده انواع شرکت های بازرگانی را نشان می دهد اما معمولا افراد برای ثبت شرکت بازرگانی از دو روش اول استفاده می نمایند.
ثبت شرکت سهامی خاص
شرکت سهامی خاص همانگونه که از نام آن پیداست افراد خاصی در آن شرکت دارند و از سرمایه گذاری چند نفر شکل می گیرد که می تواند سرمایه هر کدام با دیگری متفاوت بوده باشد اما باید در نظر داشت که میزان سرمایه نشان دهنده میزان مسئولیت فرد و همچنین حیطه کاری وی می باشد. تعداد سهامداران این نوع شرکت بازرگانی نسبت به سهامی عام بسیار کمتر بوده و در نتیجه سود دهی آن نیز بیشتر خواهد بود.
شرایط ثبت شرکت سهامی خاص
برای ثبت شرکت سهامی خاص فرد باید شرایط ویژه ای داشته باشد که از جمله این شرایط می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– حداقل سرمایه مورد نیاز برای سرمایه گذاری ۱۰۰ میلیون تومان می باشد.
– در ابتدا باید ۳۵ درصد از کل سهام پرداخت گردد.
– باید سهامی خاص در اسم شرکت به خوبی مشخص بوده باشد که می تواند قبل و یا بعد اسم قرار گیرد.
باید در نظر داشته باشید که انجام این پروسه در حدود ۲۰ روز زمان بر خواهد بود.
مدارک مورد نیاز تاسیس شرکت بازرگانی سهامی خاص
– کارت ملی و شناسنامه فرد متقاضی به همراه تمامی شرکا که باید همراه با فتوکپی ارائه گردد.
– تمامی سهامداران باید اقرار نامه را امضا نموده و یک برگ کپی از آن تحویل مراکز مربوطه شود.
– هیچ یک از شرکا نباید سوء پیشینه داشته باشند.
– باید توجه داشتن باشید که انجام امور به وسیله وکیل مستلزم ارائه وکالتنامه خواهد بود.
ثبت شرکت بازرگانی در قالب مسئولیت محدود
این نوع سهام معمولا بین افراد نزدیک شکل می گیرد چرا که در این نوع سرمایه به سهام تقسیم نمی شود و تمامی شرکا در قبال سرمایه مسئولیت دارند.
شرایط ثبت شرکت مسئولیت محدود
– برای ثبت این شرکت حداقل وجود دو نفر الزامی است.
– حداقل سرمایه برای ثبت این شرکت ۱۰۰ میلیون تومان می باشد.
– پاسخگویی به این پروسه در حدود ۳۰ روز زمانبر خواهد بود.
مدارک مورد نیاز ثبت شرکت بازرگانی مسئولیت محدود
– کپی از کارت ملی و شناسنامه تمامی افراد که در حال فعالیت هستند.
– هیچ یک از متقاضیان و شرکا نباید سو پیشینه ای داشته باشند.
– ارائه یک برگ فتوکپی از اقرار نامه امضا شده توسط کلیه سهامداران.
– دو نسخه از فرم تقاضا نامه ای که به امضا سهامداران رسیده باشد.
– فرم اساسنامه نیز باید توسط تمامی شرکا امضا شده و تحویل مراکز مربوطه شود.
منابع: